Raumalla hunajainen vierailu Lappiin

20131101Rauma_kuva1Marraskuun kuukausikokous pidettiin Lapissa! Matka oli kuitenkin vain 20 km, sillä meidän ei suinkaan tarvitse poistua kotikunnastamme päästäksemme Lappiin. Lappi on nimittäin alue, joka aikaisemmin oli itsenäinen kunta, mutta nykyisin osa Raumaa.

Lapissa kokoonnuimme Pyörnin kahvilassa, jossa emäntä Elisa Merenkivi oli pyöräyttänyt meille suussasulavat piirakat ja makoisat  leivokset. Kuvasta näet, että tarjottimelta herkut ovat hävinneet viimeiseen muruseen asti. Pyörnissä on tarjolla paitsi kahvia ja hyvällistä, myös ihastuttavia käsitöitä ja  hunajaa.

20131101Rauma_kuva2Lappi-Hunajasta Pasi Seikkula kertoi meille mehiläisistä ja hunajan tuotannosta. Lappi-Hunajalla on mehiläispesiä ympäri Suomea. Kun esimerkiksi Pohjois-Suomen metsissä kukkii mustikka, mehiläispesät viedään sinne ja mehiläiset ahkeroivat silloin yksinomaan mustikan kukissa ja näin saadaan mustikkahunajaa. Kun sitten horsmat kukkivat Itä-Suomessa, pesät siirretään sinne ja niin saadaan horsmahunajaa. Mehiäisten eri kukista keräämä hunaja tosiaan maistuu ihan erilaiselta.  Kesällä yrityksen työ liittyy pesien siirtelyyn, kukkimisen tarkkailuun ja hunajan keräämiseen ympäri Suomea. Syksyllä hunajat purkitetaan ja joulun alla purkit myydään pääasiassa Saksassa joulumarkkinoilla.

Mielenkiintoisen esityksen jälkeen Pasi Seikkula sai presidentti Päivikki Heinimäeltä IW-ruusun ja sitten pääsimme maistelemaan erilaisia hunajia ja ostamaan ihania käsitöitä Pyörnin myymälästä. Mutta mitä ostimme, siitä ei tietenkään voi kertoa. On joulusalaisuuksia…