Eurajoki – historia

Inner Wheel Eurajoen historia

Inner_Wheel-logo_300x314

 

Entiset presidentit

1998 – 2000 Irja Suominen
2000 – 2001 Sirpa Aerila
2001 – 2002 Raija Kivikkola
2002 – 2003 Marjatta Lanki
2003 – 2004 Sirpa Jaakkola
2004 – 2005 Satu Kuusisto
2005 – 2006 Aira Jalonen
2006 – 2007 Leena Koskinen
2007 – 2008 Pirjo Laine
2008 – 2009 Helena Lähteenmäki
2009 – 2010 Ulla Heinonen
2010 – 2011 Jaana Jasu
2011 – 2012 Marianne Nurmo-Heikkilä
2012 – 2013 Oili Ruohola
2013 – 2014 Marjatta Lucander
2014 – 2015 Päivi Lahti
2015 – 2017 Raija Kivikkola
2017 – 2018 Minna Kuusisto
2018 – 2019 Vappu Heikkilä
2019 – 2020 Päivi Sallila
2020 – 2021 Marja-Liisa Lakaniemi
2021-2023 Ulla Haanpää 
2023-2024 Raija Kivikkola

Toimintakausi 2022 – 2023

Koronapandemia hellitti ja saimme kokoontua suunnitellusti ohjelman mukaan.

Lokakuussa kävimme testaamassa uudet kuntoportaat ja marraskuussa tutustuimme kehitysvammaisten hoitokotiin. Joulukuussa pikkujoulut ja tammikuussa vihdoinkin paikalliseen ravintolaan (koronan vuoksi peruttu pari kertaa).

Maaliskuussa menimme Rauman teatteriin katsomaan Perinnönjakajia, mukana 13 henkilöä.

Klubin 25-vuotisjuhlia vietimme 14.4.2023 LM-PARKISSA. Kutsuttuina oli piirin puheenjohtaja, Rauman klubin ja Porin klubin edustajat. Kvartetti Hurma ilahdutti meitä laulullaan, lisäksi oli järjestettyä ohjelmaa sekä klubien ja Rotarien tervehdykset. Osanottajia oli kaikenkaikkiaan 36.

Lahjoitettiin lahjakortteja vähävaraisille ikäihmisille ja sosiaalitoimen avustuksella lapsiperheille.

Annettiin yhdelle ylioppilaalle 100 €:n stipendi.

Syyskuussa pidettiin syyskokous ja helmikuussa vaalikokous.   

Toimintakausi 2021 – 2022

Lahjoitettiin 190 euroa vähävaraisille ikäihmisille.

Tämän vuoden IW-stipendit (100 € / ylioppilas) annettiin kevään kahdelle uudelle ylioppilaalle.

Syyskuussa pidettiin syyskokous ja helmikuussa vaalikous.   

Suurin osa kokoontumisista peruttiin koronan tähden. Syksyllä kävimme tutustumassa Maalaispuoti Emeraldaan ja pikkujoulut pidettiin Välimaan torpalla.

Kevään kohdalla toteutui ainoastaan vierailu Viherkäiseen.

Toimintakausi 2020 – 2021

Koronapandemiasta johtuen suuri osa suunnitellusta ohjelmasta peruuntui.

Kauden 2020-2021 aikana lahjoituksena kerätyllä ja saadulla rahalla tuettiin IW-piirin kautta korona-koirien kouluttamista 220 eurolla.

Lahjoitettiin Rauman katulähetyksen Eurajoen Voimatuvan mielenterveys- ja päihdekuntoutujien virkistystoimintaan. Annettiin kahdelle ylioppilaalle 100 €:n stipendi.

Syyskuussa pidettiin syyskokous ja helmikuussa toteutettiin vaalikokous sähköpostikokouksena Koronaepidemian vuoksi.

Hallituksen kokouksia pidettiin kaksi kertaa kauden aikana. Ensimmäinen pidettiin elokuussa normaalisti, mutta helmikuussa sähköpostikokouksena koronasta johtuen.

Toimintakausi 2019–2020

Hyväntekeväisyyskohteena oli Joulupuu – Keräys Eurajoelle ja stipendit kevään kahdelle ylioppilaalle.

Vuosikokous pidettiin Eurajoen kunnantalon takkahuoneessa. Ennen varsinaista kokousta Porin seudun jäteneuvonnasta Liisa Malin antoi meille runsaasti hyödyllistä tietoa jätteiden lajittelusta konkreettisin esimerkein erilaisista kierrätettävistä jätteistä sekä lisäksi kalvoesityksin ja mukaan saatavien esitteiden avulla. Paljon on jokaisen tehtävissä kierrätyksen suhteen sekä pienilläkin teoilla näin auttaa pysymään maailma mahdollisimman hyvänä tulevillekin sukupolville.
Lisäksi Vappu kertoi Menolippu tulevaisuuteen -projektista, johon osallistuimme yhdessä rotarien kanssa, ja sitä kautta 9. luokkalaisille saaduista kesätyöpaikoista.  Esityksen jälkeen pidettiin syyskokous.

Lokakuussa kävimme tutustumassa Cameo Boutiqueen Raumalla. Liikkeen omistaja, pukeutumisneuvoja, värikonsultti Sirke Lehtinen kertoi meille liikkeensä historiaa sekä muodin uusista trendeistä värimaailmoineen. Innolla teimme erinomaisia ostoksia hänen ja hänen apulaisensa asiantuntevalla avustuksella. Lisäksi saimme nauttia herkullisista suolaisista ja makeista pikkupurtavista kahvin ja muiden juomien kera.

Marraskuussa menimme Rauman teatteriin katsomaan ”Mitä yhdestä särkyneestä sydämestä” -esitystä. Esitys oli romanttinen musiikkikomedia miehestä, joka haluaa vain rakastaa – hinnalla millä hyvänsä. Näyttelijät vetivät moninaiset roolinsa hyvin ja nauru ja aplodit raikuivat salissa monet kerrat. Iloista puhetta ja naurua kuului myös väliaikakahveista nautittaessa.

Joulukuussa saimme kutsun LVT Putki Oy:ltä mennä tutustumaan heidän yritykseensä.  LVT Putki Oy:n toimitusjohtaja Jarmo Sallila kierrätti ja esitteli meille heidän toimitilojaan. Makoisten kahvittelujen jälkeen saimme kuulla mielenkiintoisen kattauksen yhtiön historiasta, heidän töistään ja toiminnastaan sekä yhteistyökumppaneistaan. Keskustelua käytiin ja kysymyksiä esitettiin innolla.

Tammikuussa vietimme IW:n kansainvälistä iltaa Raumalla ravintola Osteria de Filippossa. Pitkässä pöydässä riitti ääntä iloisen puheen ja naurun muodossa. Maistuvien pizzojen, pastojen ja risottojen pöytään saapuessa seurueemme huomattavasti hiljeni joksikin aikaa. Vietimme mukavan illan italialaisista ruoista ja mukavasta seurasta nauttien.

Helmikuussa pidettiin vaalikokous Jokisimpukassa. Ennen varsinaista kokousta kävimme laulamassa ikäihmisille tai oikeastaan lauloimme heidän kanssaan Tyrnikarissa. Laulu raikui ja monet laulut toivat ikäihmisille muistoja lapsuudesta ja nuoruuden päivistä. Hyvä mieli jäi varmasti kaikille pienestä yhdessäolosta.

Maaliskuussa menimme tutustumaan Rauman Merimuseoon, joka sijaitsee 1900 valmistuneessa, alun perin Rauman merikouluksi rakennetussa rakennuksessa. Rauman Merimuseosäätiö ylläpitää museota, joka on avattu kesäkuussa 2004. Amanuenssi Paula Kuparin johdolla tutustuimme museon laajoihin näyttelyihin, jotka esittelevät raumalaista purjemerenkulkua monin eri tavoin, merenkulun opetusta, laivanrakennusta sekä merimiesten elämää sekä maissa että merillä.

Piirikokouksen piti olla Turussa la 21.3.2020 Educariumin Ravintola Piccu Macciassa, mutta vallitsevan Korona-virustilanteen takia kokous pidettiinkin sähköpostitse tapahtuvana. Kokoukseen olivat osallistumassa presidentti ja sihteeri sekä lisäksi 3 jäsentämme.

Huhtikuussa oli tarkoitus lähteä tutustumaan sekä tekemään ostoksia puutarhaliike Viherkäiseen Raumalle. Korona-pandemia kuitenkin muutti suunnitelmamme ja retki jäi tekemättä ja toukokuussa ohjelmassa oli tutustuminen pienpaahtimo Capri Coffeeseen Eurajoella, mutta myös se jäi toteutumatta vallitsevissa poikkeusoloissa.

Toimintakausi 2018–2019

Hyväntekeväisyyskohteena oli Joulupuu – Keräys Eurajoelle ja stipendit kevään kahdelle ylioppilaalle.

Vuosikokous pidettiin Eurajoen kunnantalon takkahuoneessa. Ennen kokousta Rotarien edustaja Timo Laine esitteli meille Menolippu tulevaisuuteen -projektia, johon rotarit ovat jo muutaman vuoden osallistuneet ja johon nyt myös Eurajoen Inner Wheel osallistuu. Projekti on hyvän käytöksen kampanja, kohteena 9. luokkalaiset koululaiset, tavoitteena saada nuoret ymmärtämään hyvien käytöstapojen merkitys elämässä. Palkintona parhaille 4–5 kesätyöpaikkaa.  Kokouksen päätteeksi Terttu Kalmeenoja kertoi toimintaterapiasta, kuntoutuksesta, joka perustuu toiminnan terapeuttiseen käyttöön sekä toimintaterapeutin ja asiakkaan väliseen yhteistyöhön. Sitä voidaan hyödyntää mm. kehityksellisten, ikääntymisen mukaan tuomien muutosten, sairauden tai vamman aiheuttamien toimintakyvyn heikkenemisen kuntoutukseen.

Lokakuussa teimme teatterimatkan Poriin yhdessä Rotarien kanssa. Kävimme katsomassa Jaakko Saariluoman ohjaaman Ken Ludwigin hauskan ja kevyen komedian, Tenorit liemessä. Väliajalla nautimme Matti Huhtamaan syntymäpäivänsä kunniaksi tarjoamat väliaikakahvit.

Marraskuussa kokoonnuimme Eurajoen Jokisimpukassa. Rauma Festivon toiminnanjohtaja Anna Grundström oli vieraanamme ja saimme kuulla aimo annoksen Festivo musiikkiviikon historiaa, ensimmäinen Festivo järjestettiin Raumalla jo v. 1984. Lisäksi hän kertoi siitä valtavasta työmäärästä, mitä tuollaisen musiikkiviikon järjestäminen pitää sisällään. Hän kertoi myös, miten musiikki on ollut jo varhaisesta lapsuudesta saakka vahvasti mukana hänen elämässään, ja on täysipainoisesti sitä edelleen. Lopuksi saimme vielä nauttia hänen hienosta selloesityksestään.

Eurajoen Inner Wheelin ”pikkujoulut” vietimme Hankkilan Heikkilässä eli Hyörtillä. Saimme nauttia Vapun laittamista herkullisista syömisistä ja juomisista lämminhenkisissä, jouluisissa tunnelmissa. Joululaulut raikuivat ja iloinen puheensorina ja nauru täyttivät talon. Vappu kertoi meille myös kotitalon historiaa entistenkin sukupolvien ajoilta. Tärkeää asiaa meille kertoi hammaslääkäri Eeva Saura hampaidemme hyvästä hoidosta ja niiden hoitamisen tärkeydestä. Myös piirin puheenjohtaja Helena Pihlava osallistui pikkujouluumme.

Tammikuussa vietimme kansainvälistä Inner Wheel päivää Ravintola Savilassa ruokailun ja mukavan yhdessäolon merkeissä. Paikalla oli yhteensä 14 sisarta. Ruokailun jälkeen Marianne kertoi meille kansainväliseen iltaan sopien 28.6. – 6.7.2018 tapahtuneesta Amerikan matkastaan, joka oli RFE Rochester New York USA (Rotary Friendship Exchange). Matka suuntautui Finger Lakes alueelle USA:n osavaltiossa. Matkaan kuului vierailuja turistikohteissa, yritysvierailuja sekä Rotary-toimintaan osallistumista kokouksien, piirin virkailijoiden vaihtojuhlan, Ontario-järven rannalla pidettyjen grillijuhlien ym. merkeissä. Ihailimme upeita kuvia matkasta Marianne hienon kerronnan kera.

Helmikuussa vaalikokous pidettiin Jokisimpukassa. Ennen varsinaista kokousta kävimme laulamassa yhdessä ikäihmisten kanssa Tyrnikarissa, jossa oli ikäihmisiä eri osastoilta. Kaikille tuntui jäävän hyvä mieli iloisesta yhdessäolon hetkestä.

Maaliskuussa tutustuimme raumalaiseen Mamma Roosa pellava-/sisustusliikkeeseen. Liikkeen omistaa Terhi Steenroos, joka jo useiden vuosien ajan ennen liikkeensä perustamista on tehnyt brodeerauksia erilaisiin kodin käyttö- ja sisustustekstiileihin. Liikkeen avaamisen myötä valikoima on laajentunut brodeerausten ohella myös valmiilla tekstiileillä sekä sisustustavaroilla. Muutama vuosi sitten on avattu myös verkkokauppa, jossa valikoimaa on edelleen lisätty. Lisäksi sisustussuunnittelija Paula Hellberg kertoi meille omasta työstään sekä sisustuksen uusimmista tuulista. Ostoksia tehtiin iloisen puheensorinan säestämänä sekä nautittiin talon tarjoamat maittavat laskiaispullakahvit.

Huhtikuun ohjelmana oli tutustuminen Hanna Asikaisen gluteenittomia tuotteita valmistavaan Hannan Gluteenittomat Herkut -yritykseen Eurajoella. Gluteenittomia tuotteitaan hän myi aluksi mm. markkinoilla kiertäen eri puolella Suomea. Leipomotoiminta alkoi v. 2012 Porissa, v. 2014 se siirtyi kotipihalle tehtyyn leipomoon ja v. 2017 uuteen leipomoon 8-tien varressa, jossa on myös kahvilamyymälä. Hannan lisäksi leipomoon on palkattu 2 vakinaista henkilöä. Mikko hoitaa mm. kaiken tietotekniikkapuolen. Myymälästä voi ostaa leipää, suolaisia piirakoita ja makeita leivonnaisia sekä esim. vispipuuroa. Lisäksi mm. SOK:n kautta menee vispipuuroa ja uutena tuotteena valmiita eväsleipiä, joita esim. n. 2 kk:n aikana on mennyt n. 4500 kpl. Tilauksesta saa lisäksi lähes kaikkea gluteenitonta.

Kevään viimeisenä tapahtumana oli toukokuussa keväinen illanvietto Veikkojen Majalla Eurajoella. Ilta aloitettiin kävelylenkillä pururadalla, osa helpomman maaston valiten ja osa mäkisemmän maaston valiten. Kävelyn jälkeen nautimme Eurajoen Opistolta hankitun maukkaan iltapalan salaatteineen sekä suolaisine ja makeine piirakkoineen kahvin kera. Iloinen puheensorina täytti majan. Elokuun Festivo-liput mukanamme lähdimme odottamaan kesää ja suunnittelemaan uutta toimintaa seuraavalle kaudelle.

Toimintakausi 2017–2018

Hyväntekeväisyyskohteena oli vammaisten päivä- ja työtoiminta LuviMarika Luvialla ja stipendit kevään kahdelle ylioppilaalle.

Syyskokous pidettiin lämpimissä merkeissä kunnanviraston tiloissa. Ensin saimme kuulla asiakkuuspäällikkö Kaisu Korpelan mielenkiintoisen selostuksen omasta työstään Eurajoen ikäihmisten kanssa. Hän kävi kattavasti läpi eri vaihtoehdot ikääntyvien ihmisten asumisessa ja muissa tuissa. Lopuksi hän muistutti meitä unelmoimisesta ja unelmien toteuttamisesta määrätietoisesti. Kysymyksiin saavatko eurajokelaiset ikäihmiset varmasti hoitoa; hän vakuutti meidät, että Eurajoella asiat ovat erinomaisesti. Esittelyn jälkeen pidimme syyskokouksen. Raija esitteli isoja lonkeroita, joita hän oli virkannut muistisairaille. Minna otti vastaan ”koekappaleet”. Jos toimivat; virkataan lisää.

 Kokoonnuimme lokakuun kokoukseen Eurajoen kunnantalon takkahuoneeseen ensin kahville , jonka jälkeen kuulimme sosiaalijohtaja Alpo Komminahon selostuksen vieläkin keskeneräisestä SOTE-uudistuksesta. Yhteenvetona hän kertoi, että koska meillä Eurajoella sosiaalipuolen asiat ovat todella hyvin, niin voi olla, että uudistus heikentää meidän palvelujamme. Mutta ehdotukset uudistuksesta muuttuvat vielä, niin ei voi varmaksi tietää mitään. Keskustelu virisi vilkkaaksi ja sosiaalijohtaja kiittikin meitä aktiivisesta osallistumisesta.

Lähdimme marraskuun kokousta pitämään Poriin teatteriin yhdessä Rotary-klubin kanssa. Porin teatterissa katsoimme Tukkijoella – musikaalin. Hieno sovitus oli tehty teatteriin. Väliajalla nautimme kahvit ja teatterin jälkeen siirryimme Raatihuoneelle päivälliselle. Bussissa tietysti järjestimme arpajaiset vanhaa hyvää tapaan.

Joulukuussa osallistuimme kunnan järjestämään itsenäisyyspäivän juhlaan ja menimme adventtikirkkoon joulukuun 1. sunnuntaina. Kirkko sopi hyvin joulukuun ”kokouspaikaksi”; hartaina muistelimme Päivi Lahtea, joka nukkui pois joukostamme 21.11.2017. Marianne kutsui halukkaat vielä kirkon jälkeen kirkkokahville.

Vuoden ensimmäisen kokouksen pidimme Luvialla LuviMarika Oy:n tiloissa. LuviMarika Oy on yksityinen kehitysvammaisten päiväkeskustoimintaan perehtynyt ”koti”. Asiakkaita heillä on ympäri maata kerrallaan 13. Päivän aikana asiakkaat saavat tehdä esim. käsitöitä, joita sitten myydään talossa sijaitsevassa putiikissa ja myyjäisissä. Päiväkeskustoiminnassa ovat mukana kaksi sisarusta, äiti varahenkilönä sekä kolme muuta työntekijää. Keskus on ollut toiminnassa viitisen vuotta. Tutustuimme kiertämällä taloon ja nautimme hyvät talon tarjoamat hyvät kahvit.

Helmikuussa kevätkokous paikaksi valittiin Jokisimpukka. Karpalo-osastolla kävimme laulamassa iloiselle ja laulavalle ryhmälle. Hoitajat olivat tuoneet laulajia muiltakin osastoilta, ja joka vuosi tulee aina yhtä hyvä mieli tuosta lauluhetkestä. Kokouksen aluksi pidimme vielä hiljaisen hetken Päivi Lahden muistoksi. Presidentti Minna Kuusisto ja rahastonhoitaja Jaana Jasu kertoivat erilaisista hoitotestamenteista ja niiden tärkeydestä varsinkin, kun tullaan asiakkaiksi palveluyksiköihin ja vanhainkotiin. Katsoimme netistä erilaisia testamentteja; toiset ovat hyvinkin seikkaperäisiä ja toisilla vain tahto, ettei esim. elvytetä, jne. Keskustelu kävi taas vilkkaana ja jokainen varmasti päätti, ainakin mielessään, tehdä itselleen hoitotestamentin.

Maaliskuun kokoukseen keräännyimme Luvian Käenpesään. Käenpesä on rakennettu v. 1932 kunnalliskodiksi luvialaisille vanhuksille. Helmikuussa 2018 sen oli ostanut yksityinen hoivatuottaja. Asiakaspaikkoja on tällä hetkellä Valviran myöntämänä 23. Osa on 1-hengen huoneita ja osa 2-hengen huoneita. Uutta hoivakotia rakennetaan Luvian keskustaan ja se valmistuu elokuussa. Yksikön päällikkö Tuulia Hyppänen sai lahjaksi esittelystään Marja tuoman tuotepaketin.

Huhtikuun kokous pidettiin Uudenkaupungin uimahallissa, jossa saimme seikkaperäistä opetusta ja kokemusta joogan saloihin. Meitä oli opettamassa joogaopettaja Saila Koivisto, joka kertoi joogan vaikutuksista elämäämme parantavana ”elämäntapana”. Saimmekin itsemme sopivasti rentoutettua.

Uimahallilta siirryimme Alinan kenkäkauppaan, jossa meitä olivat iloiset ja toimeliaat myyjät vastassa maukkaan iltapalan kanssa. Outi Nurmi kertoi kenkäkaupastaan, että he käyvät messuilla ja muilla pop-up-päivillä. Sisaret koettelivat kenkiä ja laukutkin olivat meille erityisalennuksessa. Noin klo 19 suurin osa oli löytänyt itselleen uudet kengät ja joku laukunkin. Tyytyväisinä lähdimme kotimatkalle.

 

Toukokuussa saimme viettää yhdistyksen 20-vuotista taivalta Huhtamaiden omistamassa kartanomaisessa miljöössä; Lammassillassa.  Sää oli jo tuona helatorstain aattona varsin keväinen ja saimme nauttia ulkona tervetuliaismaljat ja presidentin tervehdyssanat. Sen jälkeen siirryimme ruokailemaan sisätiloihin, jossa Lounaspata oli meille laittanut maittavan juhlaillallisen. Marianne oli tehnyt tietokilpailun ja muutamia yhteislaulujakin laulettiin. Juhliin oli kutsuttu lisäksi Rotaryklubin presidentti Timo Laine, joka osaltaan kiitti mukanaolosta ja antoi Rotaryviirin lahjaksi juhlivalle yhdistykselle. Kvartetti Hurma hurmasi meidät laulullaan kuten ovat tehneet jo aikaisemminkin meidän juhlissamme. Iloinen puheensorina täytti huoneen ja ennen kotiinlähtöä kiersimme Lammassillan taloa ja saimme myös kuulla isännän muisteloa talon historiasta. Hyvillä mielillä 12 jäsentä puolisoineen lähtivät koteihin odottamaan kesää.

Toimintakausi 2016–2017

Hyväntekeväisyyskohteena oli Eurajoen omaishoitajat ja stipendit kevään kahdelle ylioppilaalle.

Syyskokous pidettiin 6.9.2016 lämpimissä merkeissä (illalla pois lähtiessä vielä asteita oli + 18) kunnanviraston tiloissa. Ensin tutustuimme Ilona Lahdenrannan johdolla uuteen kirjastoon. Eipä taida lähistöllä olla yhtä komeaa, valoisaa ja laajaa kirjastoa. Ylpeinä eurajokelaisina lupasimme käyttää kirjaston palveluja.

Lokakuun kokousta vietimme Porin teatterin kulttuurikulmassa nauttien Edith Piafin elämänkerta -esityksestä. Maarit Lehtonen esitti Edithiä ja onnistui roolissaan täydellisesti. Hänen äänensä kesti 20 Edithin laulua ja hän eläytyi rooliinsa aivan huikeasti. Tila oli intiimi, siksi esitys olikin aivan mahtava. Esitys oli loppuunmyyty, eikä ihme. Mukana olivat IW-siskot aveceineen ja kavereineen Eurajoelta ja Raumalta. 

Kokoonnuimme marraskuun kokoukseen EKT-Palvelu Oy:n tiloihin Kirkkotielle. Meidät vastaanottivat toimitusjohtaja Pirjo Mikkola ja Maria Mäntysaari. Meille kerrottiin yhtiön toiminnasta, joka on lähtenyt liikkeelle Säästöpankin tarpeista ja tiloista.

Joulukuun kokous oli lämminhenkinen tilaisuus, joka keskittyi glögin, kynttilöiden, joululaulujen ja maittavien syömisten ohella myös saippuan tekemiseen.  Inner Wheel-sisko Marja Koskenkorva oli tyhjentänyt keittiönkaappinsa; oli erilaisia rasvoja, hunajavahaa, lipeää ja kaikkia mahdollisia aineita saippuan tekemiseen.  Aineet mitattiin tosi tarkasti, kuumennettiin ja laitettiin muottiin odottamaan ”kypsymistä”.  Illan vieraana oli piirin puheenjohtaja Leena Sinn, Piikkiöstä, joka kertoi piirin ja Kansallisen Neuvoston terveiset. Ilta jatkui iloisen puheensorinan ja joululaulujen merkeissä.

Eurajoen Inner Wheel- siskot olivat tammikuussa tutustumassa Kauneushoitola Leilaan Raumalla.  Saimme Inspiraatioita itsemme hoitamiseen.  Vinkkejä siihen, miten hoidamme kasvojamme ja piristämme pikku asioilla peiliin katsomista.  Aurinkopuuteri ja pirteä huulipuna rajauksineen ja kiinnitysaineineen hoidettujen kulmakarvojen kanssa antaa ryhtiä ja iloa kasvoille. 

Tammikuussa kokoonnuimme Päivi Lahden luo keskiviikkona turvalonkeroiden tekemisen merkeissä.  Lonkerot luovutetaan vaalikokouksen yhteydessä 7.2. 2017 Jokisimpukassa.  Karri Laihonen tulee tekemään siitä jutun Ylen sivuille.

Helmikuussa Eurajoen Inner Wheelin naiset ja Karri Laihonen kävivät laulamassa ja laulattamassa Jokisimpukan Tyrnikarin asukkaita ja heidän naapureitaan.  Laulu raikui iloisesti ja meistä kaikista tuntui mukavalta. Luovutimme Karri Laihoselle Yleen 99 turvalonkeroa välitettäväksi Satakunnan keskussairaalan keskosille. Sen jälkeen meillä oli IW-vaalikokous, jossa valitsimme seuraavan kauden hallitusjäsenet.

Maaliskuussa osallistuimme Rauman Inner Wheelin avantouinti-iltaan. Fresco-ravintoloiden uusi kohde Villa Lokari Eurajoella tarjosi upean illanviettopaikan ja uintimahdollisuuden erittäin kylmässä vedessä.  Villa Lokari on entinen Irjanteen meijeri, joka on menneinä vuosikymmeninä palvellut myös uimahallina.   Sitten sen osti 1990-luvulla yksityiskäyttöönsä Lokari-yhtiöiden Leo Laine, joka on hankkinut sinne paljon tauluja ja massiivisia huonekaluja.  Nyt Fresco-ravintolat vuokraavat sitä tilausravintolana erilaisiin juhlatilaisuuksiin. Ilta aloitettiin maukkailla piirakoilla ja salaatilla. Osa porukasta meni saunaan ja uimaan ja toiset jäivät juttelemaan mukavia.  Ilta kului rattoisasti ja lopuksi suoritettiin arvonta.

Huhtikuussa IW oli Rotarien kanssa bongaamassa lintuja Verkkokarissa ja Luodolla.  Lintuja bongattiin Rotarien presidentin johdolla 24 eri lajiketta, trötö mukaan lukien.  Luodolla paistetut makkara sekä kahvi maistuivat mukavassa kevätkelissä bongauksen jälkeen. Kävimme myös tutustumassa Eurajoen Puhelinosuuskunnan nykypäivään.  Historiaa oli esillä hyllyillä; vanhoja puhelimia, kännyköitä, puhelinluetteloita.  Toimitusjohtaja Henri Nieminen maalaili tulevaisuudenkuvia – toteutuvatko vai eivät, sitä emme tällä hetkellä tiedä.  Nykyhetkessä Puhelinosuuskunnan henkilöitä työllistävät valokuituasiat ja mm. Mr. Watson.

Toukokuussa Eurajoen Inner Wheel-siskot teki tutustumismatkan Rauman Kotivakkaan, joka perinteisesti yhdistetään Marimekkoon ja sen tuotteisiin. Kotivakan emäntä yllätti meidät suurella muotinäytöksellä, joka sisälsi vaatteiden lisäksi laukkuja ja koruja, Nanson, Ritva Fallan, Masain, Aïnon ja Lindonin tuotteista. Edellisten lisäksi Kotivakka myy myös sisustustuotteita ja lahjoja. Useita muodikkaita ja mukavia vaatteita tarttuikin mukaamme tulevaa kesää varten.

Toimintakausi 2015–2016

Hyväntekeväisyyskohteena oli ”Toiveesta totta” – yhdistys ja stipendit kevään kahdelle ylioppilaalle.

Tänä vuonna Eurajoen IW-kokoontumiset alkoivat jo elokuussa. Osallistuimme Festivon upeaan Sibelius-konserttiin Eurajoen kirkossa. Elokuussa myös suuntasimme kohti Taimimoision puutarhaa Porin Ruosniemessä. Siellä yhdessä Kuninkaankartanon Rotaryklubin kanssa kiertelimme puutarhassa, nautimme kahvit ja pullat ja joillekin tarttui puutarhamyymälästä jotain mukaankin. Sitten suuntasimme takaisin Eurajoelle ja poikkesimme Särkän huiviin, Ullan ja Matin hemmoteltaviksi. Matti paistoi meille kodassa mahtavan määrän plätei. Vatsan pullottaessa lauloimme muutaman iloisen laulun ja sitten siirryimme mökkiin kuohareille ja valkosuklaamustikkakakulle.

Tammikuussa vietimme kansainvälisyyspäivää Marjatta Lucanderin luona, hän kutsui meidät kauniiseen ja kodikkaaseen kotiinsa. Altti-isäntä toivotti meidät tervetulleiksi hauskoilla ”tutkimuksillaan” ja saimme nauttia kylmän talvipäivän kunniaksi maukasta Seljanka-keittoa. Jokainen kerroimme omista etunimistämme kaiken historian. Marjatta oli laittanut meille jokaiselle hauskan kertomuksen tai ajatelman, jonka luimme. Marjatta antoi myös evästykseksi ajatelmia tähän talven pimeyteen. Erittäin mukavan illan ja vilkkaan keskustelun jälkeen ymmärsimme sentään lähteä kotiin virkistyneenä ja valmiina kohtaamaan uusia seikkailuja.

Kokoonnuimme helmikuun kokoukseen Jokisimpukkaan. Siellä kävimme laulamassa asukkaiden kanssa yhteislauluja. Mieliin painuva kolmevarttinen; asukkaat olivat niin tyytyväisiä ja iloisia, kun saivat laulaa meidän kanssamme ja kovasti pyysivät meitä poikkeamaan useammin. Vaalikokous sujui esityslistan mukaisesti; samat toimihenkilöt ja toiminnantarkastajat valittiin uudelleen.

Maaliskuun kokouksessa Eurajoen Yhteiskoulun tiloissa oltiin yhdessä Rotary-klubin kanssa kuuntelemassa mielenkiintoisia luentoja: Johanna Huhtala, Eurajoen kunnan kehitysjohtaja,

kertoi lyhyesti työstään täällä Eurajoella. Elämme kansainvälisessä kunnassa ja sen pohjalta riittää

kehitysjohtajallakin töitä. Sen jälkeen kuulimme bisnesenkeli Kari Ollilan luennon. Hän kertoi bisnesenkelitoiminnasta lyhyesti. Bisnesenkelitoimintaa on jo ympäri Suomen ja siihen yhdistykseen kuuluvat henkilöt, joilla on tieto –taitoa, jota tarjoavat kuolemanlaaksossa taisteleville yrityksille. Erittäin mielenkiintoista

Kevään aikana kävimme Palloputiikissa Lutalla. Saimme ystävällisen vastaanoton isännältä ja emännältä. Aluksi ihmettelimme isännän avustuksella ulkona lämmitettävää pizzauunia, ja sitten pääsimme palloisia esineitä putiikkiin innostuneen emännän johdolla. Ystävällinen ja lämmin henki tuli meidän kaikkien osaksi pienessä putiikissa ja jotkut innostuivat ostamaan kotiinkin palloisia esineitä. Ilta oli taas kerran lauluineen, kokouksineen ja ostoretkineen todella mieleenpainuva.

Toimintavuosi 2014–2015

Hyväntekeväisyyskohteena oli Eurajoen Jokisimpukka laulukirjoja ikäihmisille ja stipendit kevään kahdelle ylioppilaalle.

Toimintavuonna osallistuimme Jokisimpukan asukkaiden ulkoilutukseen, meillä onnistui olemaan mukavan aurinkoiset ja syksyiset ilmat hoitaa vuoromme.

Syksyn aikana vierailimme Mantin Maailmassa Raumalla ja Pikkutaaperossa Lapijoella. Syyspiirikokous pidettiin Eurajoella Kristillisellä opistolla. Kävimme Uudenkaupungin teatterissa katsomassa ”Pokka pitää” – näytelmän. Jäsenistämme kaksi osallistui Inner Wheel-sivujen päivityksen koulutukseen Laitilassa, mielenkiintoinen päivä odotti ”Don´t worry, be happy” – mentaliteetilla.

Keväällä vietimme IW-kokousta Luodon saunalla. Meillä oli mahdollisuus saunoa ja uida avannossa, muutama rohkea uskaltautui uimaan. Helmikuussa vietimme viihdyttävän lauluhetken Jokisimpukan Karpalon ja Suvannon osastoilla ja kokoonnuimme Jokisimpukan Helmisaliin kuuntelemaan apteekkari Marja Saarelaista. Maaliskuussa kokoonnuttiin kunnantalolle kirjailtaan, vapaaehtoiset lukijat esittelivät toisille ”joululahjakirjansa” ja samalla koottiin neulotut nutut.

Huhtikuussa Eurajoen Inner Wheel ja 11 naista lähti tutustumaan kauniina huhtikuun iltana naapurikylän ja sen puotiin, Villa-Pellavaan. Sieltä löysimme ihanan, pellavaöljyllä maalatun vaaleanpunaisen talon mustarastaiden laulujen joukossa. Sen jälkeen siirryimme Panelian keskustassa vanhassa sähkölaitoksessa sijaitsevaan uuteen liikkeeseen. Toukokuussa kävimme tutustumassa Heikkilän taidepihaan ja taidegraafikoiden työtilaan Raumalla. Tutustumistilaisuuden jälkeen olimme kahvilla Ravintola Tornissa.