Eurajoki – historia

Entiset presidentit

1998 – 2000 Irja Suominen
2000 – 2001 Sirpa Aerila
2001 – 2002 Raija Kivikkola
2002 – 2003 Marjatta Lanki
2003 – 2004 Sirpa Jaakkola
2004 – 2005 Satu Kuusisto
2005 – 2006 Aira Jalonen
2006 – 2007 Leena Koskinen
2007 – 2008 Pirjo Laine
2008 – 2009 Helena Lähteenmäki
2009 – 2010 Ulla Heinonen
2010 – 2011 Jaana Jasu
2011 – 2012 Marianne Nurmo-Heikkilä
2012 – 2013 Oili Ruohola
2013 – 2014 Marjatta Lucander
2014 – 2015 Päivi Lahti
2015 – 2017 Raija Kivikkola
2017 – 2018 Minna Kuusisto
2018 – 2019 Vappu Heikkilä
2019 – 2020 Päivi Sallila
2020-2021 Marja-Liisa Lakaniemi

TOUKOKUUN KLUBIKOKOUS Kotivakassa Raumalla 9.5.2017

Eurajoen Inner Wheel-siskot teki tutustumismatkan Rauman Kotivakkaan, joka perinteisesti yhdistetään Marimekkoon ja sen tuotteisiin. Kotivakan emäntä yllätti meidät suurella muotinäytöksellä, joka sisälsi vaatteiden lisäksi laukkuja ja koruja, Nanson, Ritva Fallan, Masain, Aïnon ja Lindonin tuotteista. Edellisten lisäksi Kotivakka myy myös sisustustuotteita ja lahjoja. Useita muodikkaita ja mukavia vaatteita tarttuikin mukaamme tulevaa kesää varten.

Mukana meitä oli 16. Kiitoksena illan tarjoiluista ja muotinäytöksestä jätimme emännälle Koskenkorvan Marjan hunajapaketin.

Kotivakan arvonnan pääpalkinnon voitti Sirpa Jaakkola ja toisen Satu Kuusisto. Vappu jakoi tulevan kauden ensimmäisen tapahtuman – Eurajoen festivokonsertin liput myytäväksi

 

HUHTIKUUN KLUBIKOKOUS Eurajoen Puhelinosuuskunnassa, 4.4.2017

Tiistaina 4.4.2017 kävimme tutustumassa Eurajoen Puhelinosuuskunnan nykypäivään.  Historiaa oli esillä hyllyillä; vanhoja puhelimia, kännyköitä, puhelinluetteloita.  Toimitusjohtaja Henri Nieminen maalaili tulevaisuudenkuvia – toteutuvatko vai eivät, sitä emme tällä hetkellä tiedä.  Nykyhetkessä Puhelinosuuskunnan henkilöitä työllistävät valokuituasiat ja mm. Mr. Watson.

Meitä oli mukana 18 tiedonhaluista sisarta.  Arpajaisvoiton sai Päivi Sallila.

 

HUHTIKUUN 2. TAPAHTUMA – lintubongaus Rotareiden kanssa 3.4.2017

IW oli Rotarien kanssa bongaamassa lintuja Verkkokarissa ja Luodolla.  Lintuja bongattiin Rotarien presidentin johdolla 24 eri lajiketta, trötö mukaan lukien.  Luodolla paistetut makkara sekä kahvi maistuivat mukavassa kevätkelissä bongauksen jälkeen.  Yhteensä meitä oli 16.

 

MAALISKUUN KLUBIKOKOUS Villa Lokarissa, Irjanteella 7.3.2017

Osallistuimme maaliskuussa Rauman Inner Wheelin avantouinti-iltaan. Fresco-ravintoloiden uusi kohde Villa Lokari Eurajoella tarjosi upean illanviettopaikan ja uintimahdollisuuden erittäin kylmässä vedessä.  Villa Lokari on entinen Irjanteen meijeri, joka on menneinä vuosikymmeninä palvellut myös uimahallina.   Sitten sen osti 1990-luvulla yksityiskäyttöönsä Lokari-yhtiöiden Leo Laine, joka on hankkinut sinne paljon tauluja ja massiivisia huonekaluja.  Nyt Fresco-ravintolat vuokraa sitä tilausravintolana erilaisiin juhlatilaisuuksiin – maksimissaan 100 hengelle.

Ilta aloitettiin maukkailla piirakoilla ja salaatilla. Osa porukasta meni saunaan ja uimaan ja toiset jäivät juttelemaan mukavia.  Ilta kului rattoisasti ja lopuksi suoritettiin arvonta. Mukana meitä oli 14 eurajokelaista ja 12 raumalaista.  Lopuksi lauloimme sydämen pohjasta: PALJON KIITOKSIA…

 

HELMIKUUN VAALIKOKOUS Jokisimpukassa  7.2.2017

Eurajoen Inner Wheelin naiset ja Karri Laihonen kävivät laulamassa ja laulattamassa Jokisimpukan Tyrnikarin asukkaita ja heidän naapureitaan 7.2.2017.  Laulu raikui iloisesti ja meistä kaikista tuntui mukavalta.

Laulun jälkeen saimme nauttia Kuusiston Minnan 50-vuotiskakkukahveista.  Luovutimme Karri Laihoselle Yleen 99 turvalonkeroa välitettäväksi Satakunnan keskussairaalan keskosille.

Sen jälkeen meillä oli IW-vaalikokous, jossa valitsimme seuraavan kauden hallitusjäsenet. Mukana oli 13 IW-siskoa.  Arvonnan voitti Marianne.

 

NEULEPIIRI 11.1.2017 klo 14

Kokoonnumme seuraavan kerran Päivi Lahden luo keskiviikkona 11.1. klo 14 turvalonkeroiden tekemisen merkeissä.  Lonkerot luovutetaan vaalikokouksen yhteydessä 7.2. 2017 Jokisimpukassa.  Karri Laihonen tulee tekemään siitä jutun Ylen sivuille.  Ennen kokousta (klo 17.30) laulamme Jokisimpukan osastoilla.

http://lankakorisekaisin.blogspot.fi/2016/03/turvalonkeroita-ja-ohje.html

Neulepiirin yhteydessä keskiviikkona 11.1.2017 klo 16 pidetään hallituksen kokous Päivi luona.

 

TAMMIKUUN KOKOUS 3.1.2017

Eurajoen Inner Wheel- siskot olivat 3.1.2017 tutustumassa Kauneushoitola Leilaan Raumalla.  Saimme Inspiraatioita itsemme hoitamiseen.  Vinkkejä siihen, miten hoidamme kasvojamme ja piristämme pikku asioilla peiliin katsomista.  Aurinkopuuteri ja pirteä huulipuna rajauksineen ja kiinnitysaineineen hoidettujen kulmakarvojen kanssa antaa ryhtiä ja iloa kasvoille.  Kiitos Kauneushoitolan Krista-emännälle ohjeista ja hyvästä tarjoilusta. Mukana oli 11 siskoa.  Arpajaisvoiton sai Päivi Lahti.

 

JOULUKUUN KOKOUS 1.12.2016

Eurajoen Inner Wheelin joulukuun kokous oli lämminhenkinen tilaisuus, joka keskittyi glögin, kynttilöiden, joululaulujen ja maittavien syömisten ohella myös saippuan tekemiseen.  Inner Wheel-sisko Marja Koskenkorva oli tyhjentänyt keittiönkaappinsa; oli erilaisia rasvoja, hunajavahaa, lipeää ja kaikkia mahdollisia aineita saippuan tekemiseen.  Aineet mitattiin tosi tarkasti, kuumennettiin ja laitettiin muottiin odottamaan ”kypsymistä”.  Inner Wheel-siskoja oli koolla 10 ja illan vieraana oli piirin puheenjohtaja Leena Sinn, Piikkiöstä, joka kertoi piirin ja Kansallisen Neuvoston terveiset. Arpajaisissa onni suosi Marjatta Lucanderia, joka sai kotiinviemisiksi Marjan ihania hunajatuotteita. Ilta jatkui iloisen puheensorinan ja joululaulujen merkeissä.

Seuraava kokoontuminen on Kauneushoitola Leilassa Raumalla 3.1.2017 klo 18.

Rauhallista Joulun aikaa ja Onnea Uudelle Vuodelle kaikille Inner Wheel –siskoille Eurajoella ja muualla.

 

MARRASKUUN KOKOUS 1.11.2016

Kokoonnuimme marraskuun kokoukseen EKT-Palvelu Oy:n tiloihin Kirkkotielle. Meidät vastaanottivat toimitusjohtaja Pirjo Mikkola ja Maria Mäntysaari. Meille kerrottiin yhtiön toiminnasta, joka on lähtenyt liikkeelle Säästöpankin tarpeista ja tiloista. Kiinteistöjen myynti ja tilitoimistopalvelut ovat tällä hetkellä päätoimialaa. Keulan tiloihin he muuttivat runsas vuosi sitten. Osakeyhtiöksi yhtiö siirtyi Säästöpankilta jo 10 vuotta sitten. Työntekijöitä on tällä hetkellä viisi.

Meitä oli hieno joukko Inner wheelereitä, kaikkiaan 16 naista. Varsinaisia kokousasioita oli vain keskustelu jäsenlomakkeen täytöstä eli mitä tietoja annetaan rekisteriin. Uudet jäsenet Marja Koskenkorva ja Terttu Kalmeenoja esittelivät itsensä ja heidät toivotettiin sydämellisesti mukaan IW-toimintaan.

Piikkiön piirikokoustunnelmia välitti puheenjohtaja ja sihteeri.

Joulukuun kokous pidetään yhteiskoulun käsityöluokassa askarrellen saippuoita uuden jäsenen, Marja Koskenkorvan, avustuksella.Arpajaisissa onni suosi Ulla Huhtamaata.

 

Lokakuun kokous 07.10.2016

Lokakuun kokousta vietimme Porin teatterin kulttuurikulmassa nauttien Edith Piafin elämänkerta -esityksestä. Maarit Lehtonen esitti Edithiä ja onnistui roolissaan täydellisesti. Hänen äänensä kesti 20 Edithin laulua ja hän eläytyi rooliinsa aivan huikeasti. Mahtavat bändin jäsenet olivat haitari-piano Henriikka Santamaa, kitara Mika Lahnajoki ja basso Tomi Harrivaara. Tarinaa kertoi Ilkka Aro, joka samalla esitti muutamia Edithin elämän miesten rooleja. Tila oli intiimi, siksi esitys olikin aivan mahtava. Esitys oli loppuunmyyty, eikä ihme.
Meitä oli 32 osallistujaa, IW-siskot aveceineen ja kavereineen Eurajoelta ja Raumalta.  Mukana olivat myös uudet jäsenet, Marja Koskenkorva ja Terttu Kalmeenoja.

2015-2016

Tänä vuonna Eurajoen IW-kokoontumiset alkoivat jo elokuussa. Osallistuimme Festivon upeaan Sibelius-konserttiin Eurajoen kirkossa 6.8.2015.

Tiistaina 11.8.2015 suuntasimme kahdella autolla kohti Taimimoision puutarhaa Porin Ruosniemessä. Siellä yhdessä Kuninkaankartanon Rotaryklubin kanssa kiertelimme puutarhassa, nautimme kahvit ja pullat ja joillekin tarttui puutarhamyymälästä jotain mukaankin. Sitten suuntasimme takaisin Eurajoelle ja poikkesimme Särkän huiviin, Ullan ja Matin hemmoteltaviksi. Matti paistoi meille kodassa mahtavan määrän plätei. Vatsan pullottaessa lauloimme muutaman iloisen laulun ja sitten siirryimme mökkiin kuohareille ja valkosuklaamustikkakakulle. Kiitos Matti ja Ulla! Mukana oli 8 IW-siskoa.

INNER WHEEL – SYNTYMÄPÄIVÄ 10.1.2016 JA KANSAINVÄLISYYSPÄIVÄ

Marjatta Lucander kutsui meidät kauniiseen ja kodikkaaseen kotiinsa. Meitä oli kaikkiaan 12 sisarta. Altti-isäntä toivotti meidät tervetulleiksi hauskoilla ”tutkimuksillaan” ja saimme nauttia kylmän talvipäivän kunniaksi maukasta Seljanka-keittoa. Jokainen kerroimme omista etunimistämme kaiken historian. Marjatta oli laittanut meille jokaiselle hauskan kertomuksen tai ajatelman, jonka luimme. Marjatta antoi myös evästykseksi ajatelmia tähän talven pimeyteen.

Erittäin mukavan illan ja vilkkaan keskustelun jälkeen ymmärsimme sentään lähteä kotiin virkistyneenä ja valmiina kohtaamaan uusia seikkailuja.

VAAALIKOKOUS 2.2.2016

Kokoonnuimme helmikuun kokoukseen Jokispimukkaan. Siellä kävimme laulamassa asukkaiden kanssa yhteislauluja. Mieliin painuva kolmevarttinen; asukkaat olivat niin tyytyväisiä ja iloisia, kun saivat laulaa meidän kanssamme ja kovasti pyysivät meitä poikkeamaan useammin.

Vaalikokous sujui esityslistan mukaisesti; samat toimihenkilöt ja toiminnantarkastajat valittiin uudelleen.

Muuten kokouksessa päätettiin antaa stipendi uudelle ylioppilaalle, uusia jäseniä yritetään sekä Luvialta että Eurasta, Festivon lippuja myydään edellisten vuosien tapaan, Rotariklubille tarjotaan keittoa 8.2.16 kirjojen kannon välissä sekä menemme Rotaryklubin seuralaisina 1.3.16 maaliskuun kokouksessa Intercity-kokoukseen joogan sijasta. Piirikokoukseen lähtevät Raija-presidentti ja Marianne piirin past presidenttinä, mutta myös Eurajoen klubin edustajana. Ryhmäruusuja myymme keväällä, josta osa menee hyväntekeväisyyteen. Ruusuista saamme lisätietoja piirikokouksen jälkeen.

”Toiveista totta”-yhdistykselle on lahjoitettu 300 €. Kohdetta vielä etsitään. Sihteeri kysyy mm. yhteiskoulun koulukuraattori Sari Seikkulalta.

Kokouksen päätteeksi lähdimme käymään Palloputiikissa Lutalla. Saimme ystävällisen vastaanoton isännältä ja emännältä. Aluksi ihmettelimme isännän avustuksella ulkona lämmitettävää pizzauunia, ja sitten pääsimme palloisia esineitä putiikkiin innostuneen emännän johdolla. Ystävällinen ja lämmin henki tuli meidän kaikkien osaksi pienessä putiikissa ja jotkut innostuivat ostamaan kotiinkin palloisia esineitä. Ilta oli taas kerran lauluineen, kokouksineen ja ostoretkineen todella mieleenpainuva.

Yhteinen ilta Rotarien kanssa 1.3.2016

Maaliskuun kokouksessa Eurajoen Yhteiskoulun tiloissa oltiin yhdessä

Rotary-klubin kanssa kuuntelemassa

mielenkiintoisia luentoja: Johanna Huhtala, Eurajoen kunnan kehitysjohtaja,

kertoi lyhyesti työstään täällä Eurajoella.

Hän on aloittanut vasta vuoden alusta, joten sarka on vasta alussa. Elämme

kansainvälisessä kunnassa ja sen pohjalta riittää

kehitysjohtajallakin töitä.

Sen jälkeen kuulimme bisnesenkeli Kari Ollilan luennon.

Hän kertoi bisnesenkelitoiminnasta lyhyesti.

Bisnesenkelitoimintaa on jo ympäri Suomen ja siihen yhdistykseen kuuluvat

henkilöt, joilla on tieto –taitoa, jota tarjoavat kuolemanlaaksossa

taisteleville yrityksille.

Erittäin mielenkiintoista

2014-2015

Toimintamme on pyörähtänyt reippaasti vauhtiin. Osallistuimme Jokisimpukan asukkaiden ulkoilutukseen, meillä onnistui olemaan mukavan aurinkoiset ja syksyiset ilmat hoitaa vuoromme. Lapijoen Martat ottivat seuraavan kuukauden vastuulleen ja Rikantilan kyläyhdistys marraskuun.

Minna on jo hoitanut tämän vuotisen lahjoituksen ja hankkinut laulukirjat Jokisimpukkaan.

Mantin Maailman (Kuninkaankatu 30) harrastetapahtuma oli tiistaina 7.10.2014 Raumalla.

Lauantaina 11.10 kello 9.30-12.00 oli piirin syyskokous Eurajoen Kristillisellä opistolla.

Uudenkaupungin teatteriin lähdettiin bussilla 7.11.2014 katsomaan ”Pokka pitää”.

Laitilassa oli lauantaina 8.11.2014 Inner Wheel-sivujen päivityksen koulutusta, mielenkiintoinen päivä odotti Laitilassa ”Don´t worry, be happy” – mentaliteetilla.

2.12.2014 Olimme tutustumassa Pikkutaaperoon Lapijoella, mukana oli 16 sisarta.

ti 13.01.2015     Vietimme IW-kokousta Luodon saunalla. Meillä oli mahdollisuus saunoa ja uida avannossa, muutama rohkea uskaltautui uimaan. Mukana oli 10 sisarta ja 7 avecia. Ilta oli lämminhenkinen.

 

Ti 03.02.2015 Vietimme viihdyttävän lauluhetken Jokisimpukan Karpalon ja Suvannon osastoilla. Kokoonnuimme Helmisaliin kuuntelemaan apteekkari Marja Saarelaista. Pidettiin vaalikokous.

TI 03.03.2015           klo 19.00      Kirja-ilta, vapaaehtoiset lukijat esittelivät toisille ”joululahjakirjansa”, kokoonnuttiin kunnantalolla.

Koottiin neulotut nutut.

 

Ti 7.4.2015 Villa Pellava

Eurajoen Inner Wheel ja 11 naista lähti tutustumaan kauniina huhtikuun iltana naapurikylän ja sen puotiin, Villa-Pellavaan. Sieltä löysimme ihanan, pellavaöljyllä maalatun vaaleanpunaisen talon mustarastaiden laulujen joukossa.

Illan emäntä Sari Lehtimäki-Kataja toivotti meidät tervetulleeksi, tarjosi maittavat leivät ja leivonnaiset ja tarjoilun ohessa kertoili innostuneesti ”harrastuksistaan”, pellavan viljelystä ja sen oheistuotteista; maaleista, rouheista ja öljyistä, joita voi käyttää hevoset, koirat tai ihmiset. Villa-Pellavassa voi järjestää pienimuotoisia tapahtumia tarjoiluineen, varsinkin kesäaikaan.

Sen jälkeen siirryimme Panelian keskustassa vanhassa sähkölaitoksessa sijaitsevaan uuteen liikkeeseen.

TOUKOKUUN KOKOONTUMINEN 5.5.2015

Kävimme tutustumassa Heikkilän taidepihaan Raumalla

Mukana ovat pihan Pirkko Lehtinen ja Maija Kantanen ja pääsimme tutustumaan myös taidegraafikoiden työtilaan. Tutustumistilaisuuden jälkeen olimme kahvilla Ravintola Tornissa.

 

 

Light the path – Valaise polkua