Kaarina – toiminta

Vuosikokous 12.9.2023 Tuorlan majatalossa

Inner Wheel Kaarinan uusi toimintakausi 2023–2024 käynnistettiin vuosikokouksella 12.9.23 kauniissa ja historiallisessa Tuorlan Majatalossa. Kokouksen aluksi past presidentti Auli Kanerva luovutti vitjat uudelle presidentille Aila Laitiselle.

Kokouksessa käsiteltiin normaalit vuosikokousasiat. Toimintasuunnitelmamme on jälleen monipuolinen, jäsenistön yhdessä koostama kokonaisuus. Hyväntekeväisyyttä laajennetaan tänä toimintakautena myös aineettomaan avustamiseen. Jäsenistöämme on täydentynyt usealla uudella jäsenellä – sydämellisesti tervetuloa joukkoomme!

Kokouksen lopuksi Pirjo ja Jussi Repo kertoivat hyväntekeväisyysmatkastaan Malawiin, jonka he tekivät Kapua-järjestön kautta keräten varoja Malawin tyttöjen ja naisten oikeuksien edistämiseen. Osallistuimme varojen kartuttamiseen.

Pöydällä paloi keltainen kynttilä Levittäen valoa IIW:n juhlavuoden kunniaksi ja vierailijoille ojensimme keltaisen ruusun.

Toukokuun kevätretki 10.5.2016 Nunnan metsissä geokätköjä etsien

Piirin puheenjohtaja Merja Lehtinen ja 19 klubimme sisarta osallistui ’perinteiselle’ kevätretkellemme. Ilmojen haltija suosi retkeämme aurinkoisella ja lämpimällä säällä.

Retken aluksi joimme presidentti Marja Liski-Suomisen tarjoamat kahvit Nunnan kerhotalon grillikatoksessa. Kahvittelun jälkeen lähdimme jonossa metsäpolkuja pitkin geokätköjä etsimään. Löysimme melko helposti 4 kätköä, jonka jälkeen siirryimme takaisin grillikatokselle makkaran paistoon.

Laavugeo Kahvit

Grillikatos

===============================================================================================================================================================

Huhtikuun kokous 12.4.2016 käsityö- ja taidekulmassa (Machia Design)

Kokouksen aluksi presidentti Marja Liski-Suominen kiinnitti IW -merkin Ritva Liitolan rintaan.

Marja kertoi myös kevään piirikokouskuulumiset. Piirin uudeksi sihteeriksi on lupautunut Turun klubin Riitta Elfving.

Machia Design on käsityön asiantunteva erikoisliike. Viihtyisästä myymälästä löydät laajan valikoiman laadukkaita neulelankoja, kuteita, paperinaruja ja korutarvikkeita. Käsityötarvikevalikoimaan kuuluvat helmet, huovutusvillat, rautalangat ja monipuoliset Alice A.n kotimaiset käsityövälineet. Myytävänä on myös valmiita käsitöitä, käsintehtyjä koruja ja lahjatavaroita.

Omistajat Esitys  Ritva

Ruusu

Kokous

=============================================================================================================================================================

Maaliskuun Naistenpäivän kokous 8.3.2016 turvesaunassa (Forum)

Kokoukseemme osallistui 8 rohkeaa ja turvehoitoa tarvitsevaa naista näin naistenpäivän kunniaksi. Toinen toistamme auttaen saimme ihomme peitetyksi turpeesta. Saunan lämmössä pidimme turpeen kosteana hivelemällä itseämme ja ’naapuriamme’ ja tietysti juomalla vettä ehkäpä koko viikon tarpeeksi. Juttua riitti saunan lauteilla, vaikkei puhujaa aina näön perusteella tunnistanutkaan.

Turvekimppasauna

Toinen muoto on suuren suosion saavuttanut turvekimppasauna. Tule viihtymään ja rentoutumaan oman porukkasi kanssa, 5 – 10 henkilöä. Hoitoaika n. kaksi tuntia Turvehoitoihin sisältyy yrttiöljy kasvoihin ja yrttitee. Hoitoturvetta on saatavana myös kotikäyttöpakkauksina, hauteisiin ja kauneuden hoitoon. Turvetuotteita on myös shampoona ja saippuana. Meillä käytettävä turve on tutkittua ja kotimaista.

Hoitoturvetta käytetään muun muassa ihottumien, atooppisen ihon, psoriasiksen, allergisten reaktioiden, ihon ohentumien ja haavaumien hoitoon. Sitä voidaan käyttää myös reumaattisien kipujen ja särkyjen lieventämiseen, verenkierrollisiin vaivoihin, diabetekseen, selluliittihoitoihin ja vaihdevuosien sekä muiden naisten hormonaalisien vaivojen hoitoon.

Turve puhdistaa, aktivoi, rentouttaa, virkistää, poistaa stressiä, kiihdyttää aineenvaihduntaa ja pintaverenkiertoa.

Turvenaiset_pieni

=================================================================================================================================================================

Helmikuun vaalikokous 9.2.2016 Riistatalolla (ent. Lepakkotalo)

Turun seudun riistayhdistyksen Riistalolla pidettyyn vaalikokoukseen osallistui 10 aktiivista sisarta. Presidentti Marja Liski-Suominen luki ennen kokousta ystävänpäivään liittyvän runon ja sytytti perinteiset 3 kynttilää (menneisyydelle, nykyisyydelle ja tulevalle). Kokouksen ja kahvittelun jälkeen riistayhdistyksen toiminnanjohtaja Lasse Heimo kertoi riistalosta ja heidän toiminnastaan.

IMG_0553

IMG_0568

Riistatalo on vanha rintamamiestalo Kaarinan keskustassa osoitteessa Paraistentie 15.
Talo on ollut asumiskäytössä vuoteen 2001 asti, jonka jälkeen
talossa toimi Päiväkoti aina vuoteen 2007 saakka.
Tämän jälkeen talo jäi tyhjilleen odottamaan
väistymistä uusien kerrostalojen myötä, kunnes
talon ullakolta löytyi tiettävästi yksi Turun seudun suurimmista
pohjanlepakon lisääntymispaikoista.

Monien vaiheiden jälkeen KHO kielsi rakennuksen purkamisen ja syyskuussa 2014 Turun Seudun riistanhoitoyhdistys solmi 10 vuoden vuokrasopimuksen  Kaarinan Kaupungin kanssa.

Turun Seudun riistanhoitoyhdistys tarjoaa kaikille varsinais-suomessa Metsästäjä-tutkinnon suorittaville uusille metsästäjille ilmaisen simulaattorin käytön puolen vuoden ajaksi tutkinnon suorittamisesta.
Simulaattoriharjoitteluantaa metsästysharrastusta aloittavalle aivan uusia mahdollisuuksia  ampumataidon kehittämiseen  ja eettisesti kestävän metsästyksen arvojen omaksumiseen.

Hankkeen toteuttamiseen osallistuivat Suomen Riistakeskus ja sen Varsinais-Suomen Aluetoimisto, lähes kaikki Varsinais-Suomen riistanhoitoyhdistykset sekä useita yksityisiä lahjoittajia ja talkoolaisia.
Lukuisten talkootyötuntien jälkeen 12. 12.2014 rakennuksen lisäsiipeen asennettiin suomen ensimmäinen Marksman ST-2 ammuntasimulaattori.
Helmikuusta 2015 lähtien entinen lepakkotalo tarjoaa alueen metsästäjille ja kaikille alan harrastajille ympärivuotisen mahdollisuuden realistiseen  ammunnan harjoitteluun suomen suurimmalla yli 16 m2  kuvapinnalla turvallisesti sisätiloissa.

Esityksen jälkeen sisarilla riitti paljon kysymyksiä riistaeläinten määriin ja liikkeisiin Kaarinassa.

==========================================================================================================================================

Tammikuun kokous IIW -päivänä 11.1.2016 Svenska klubbenilla

Kaarinan Inner Wheel osallistui 11 sisaren voimin Turun Linnan Inner Wheel klubin järjestämään perinteiseen IIW -päivän tilaisuuteen Svenska klubbenilla.

Tilaisuudessa fil. tri Taru Elfving kertoi tämänvuotisesta Venetsian taidebiennaalista ja sinne kuratoimastaan Suomen näyttelystä.

Suomen Alvar Aalto -paviljongissa Venetsian taidebiennaalissa nähtiin vuonna 2015 taiteilijaduo IC-98:n (Patrik Söderlund, synt. 1974 ja Visa Suonpää, synt. 1968) uusi installaatio Tunnit, ajat, iäisyydet (Hours, Years, Aeons), joka tutkii ihmisen jälkeistä aikaa. Teos yhdistelee piirrosanimaatiota, ääntä ja materiaalisia elementtejä, ja se on itsenäinen osa taiteilijaduon Abendland-teossarjaa. Äänimaiseman on säveltänyt Max Savikangas.
Näyttelyn kuratoi Visuaalisen taiteen keskuksen Framen ohjelmapäällikkö, filosofian tohtori Taru Elfving. Frame on näyttelyn tilaaja ja tuottaja. Framen tehtävänä on vahvistaa suomalaisen kuvataiteen asemaa Suomessa ja ulkomailla.

Paviljonki

IMG_0522

IMG_0521

Tilaisuuteen osallistui vajaa 60 sisarta neljästä Turun seudun klubista.

IW_1IW_2IW_3

===================================================================================================================================

Joulukuun kokous 8.12.2015 Sibeliusmuseossa

Sibelius1

Kaarinan Inner Wheel -sisaret tutustuivat Sibeliuksen syntymän 150-vuotispäivänä Sibeliusmuseossa pidettyyn ’Sydämellisesti sinun’ -näyttelyyn. 

Sibelius2

Musiikkitieteitä opiskellut Aatu Pyy piti todella mielenkiintoisen esitelmän Sibeliusmuseosta, jonka on suunnitellut arkkitehti Woldemar Baeckman ja tietysti itse Jean Sibeliuksesta.

Näyttely esittelee Jean Sibeliuksen yhteyksiä Turkuun ja Åbo Akademiin. Kuljemme hänen Turussa asuneen ja toimineen setänsä Pehr Sibeliuksen ja laulajatar Ida Ekmanin kautta professori Otto Anderssonin tutkimustyöhön ja säveltäjän ihailuun. Näyttelyssä valotetaan Jean Sibeliuksen monitahoisia suhteita Turkuun ja sen kulttuurielämään.

Sibelius-museossa on laaja kokoelma Jean Sibeliukseen liittyvää materiaalia. Kokoelman perustana on Sibeliuksen ystävän, vapaaherra Axel Carpelanin, Åbo Akademille testamenttaama materiaali, joka sijoitettiin museoon 1930-luvun alussa. Kokoelmiin hankittiin myös kirjailija Adolf Paulin omistuksessa olleet Sibeliuksen käsikirjoitukset.

Sibelius-kokoelmaan kuuluu nykyään useita nuottikäsikirjoituksia ja muuta ainutlaatuista käsinkirjoitettua materiaalia, noin 3000 nuottijulkaisua, konserttiohjelmia, koti- ja ulkomaisia lehtileikkeitä sekä artikkeleita.

Johan Julius Christian ”Jean” Sibelius (8.joulukuuta 1865 Hämeenlinna – 20.syyskuuta 1957 Ainola, Järvenpää) oli suomalainen myöhäisromantiikan taidemusiikin säveltäjä. Hänen kansallisromanttinen musiikkinsa oli tärkeässä osassa Suomen kansallisen identiteetin muodostumisessa. Sibelius on kansainvälisesti tunnetuin ja esitetyin suomalainen säveltäjä. Sinfonioiden ja sinfonisten runojen luojana Sibelius oli 1900-luvun merkittävimpiä.

Sibeliuksen keskeisimmät teokset ovat hänen seitsemän sinfoniaansa. Sinfonioiden lisäksi hänen tunnetuimmat teoksensa ovat viulukonsertto sekä orkesteriteokset Finlandia, Karelia-sarja, Tuonelan joutsen (osa Lemminkäis-sarjaa) ja Valsetriste.

=====================================================================================================================================

Marraskuun kokous 10.11.2015 Liedon seurakuntalolla

Opettelimme nauramaan naurujoogan keinoin ohjaaja Annika Jötjösen avustuksella.

Naurujoogassa nauretaan ilman syytä erilaisin harjoituksin. Elimistömme ei tunnista ”oikean” naurun ja tekonaurun eroa, joten fysiologiset vaikutukset ovat samat.

Mikäli oma nauru oli tiukassa, niin ryhmässä oli aina joku, jonka valloittava hihitys tempasi mukaansa. Nauraminen kannattaa, sillä se tutkitusti vähentää stressiä, ahdistusta ja aggressiivisuutta. 

Kirkkovene

Naurujooga vaikuttaa fyysisesti, psyykkisesti, henkisesti ja sosiaalisesti.

FYYSISET VAIKUTUKSET: Naurujoogaaminen on aerobista lihasharjoitusta, joka vahvistaa tehokkaasti muun muassa sydän- ja verenkiertojärjestelmää sekä hengityselimistöä. Naurujoogaaminen syvärentouttaa nopeasti ja tehokkaasti: lihastasolla se vaikuttaa etenkin pallean ja lantion seudun syviin lihaksiin, mitkä lihasryhmät ovat avain koko kehon syvärentoutumiseen. Naurujoogaaminen laskee stressihormonien määrää elimistössä sekä lisännee ainakin endorfiini-välittäjäaineiden määrää aivoissa. Naurujoogaaminen vahvistaa immuunipuolustusta sekä tuulettaa keuhkoja tehokkaasti (mm. poistaa hiilidioksidipitoista jäännösilmaa keuhkoista) lisäten hapen määrää elimistössä. Se virkistää tehokkaasti ja saa meidät voimaan paremmin. Se myös lievittää kipuja ja jopa poistaa niitä. Jälkivaikutuksenaan se alentaa verenpainetta. Syvä nauraminen “hieroo” sisäelimiä ja tehostaa niiden verenkiertoa. Naurumainen myös jumppaa kasvolihaksia ja lisää niiden verenkiertoa antaen näin luonnollista kasvojenkohotusta.

PSYYKKISET VAIKUTUKSET: Nauramien lisää mielihyvän tunnetta ja parantaa mielialaa: voimakkaasta nauramisesta seuraava mielihyväkokemus syntyy nopeasti ja se voi kestää useita tunteja, jopa päiviä. Nauraminen parantaa kykyä toimia stressin alaisissa tilanteissa. Lisäksi nauraminen auttaa rauhanomaisesti purkamaan nk. kielteisiä tunteita: ärtymystä, vihaa, pelkoa ja turhautumista. Kaikenkaikkiaan se vahvistaa yhteyttä tunteisiin ja antaa käytännön välineitä tunnekokemusten käsittelyyn. Se myös auttaa näkemään asiat myönteisemmässä ja selkeämmässä valossa.

HENKISET VAIKUTUKSET: Nauraminen vahvistaa läsänäolo-kokemusta: se tuo kehoon ja nykyhetkeen. Syvä nauraminen synnyttää jälkivaikutuksenaan rauhallisen ja levollisen olotilan, jossa voi tavanomaista voimakkaammin kokea yhteyden omaan sisäisyyteensä.

SOSIAALISET VAIKUTUKSET: Naurujooga vahvistaa ihmisten välisiä suhteita. Yhdessä naurettaessa ihmiset kokevat helposti yhteyden toistensa kanssa. Näin yhdessä nauraminen muun muassa lisää luottamusta ja avoimuutta ihmisten välillä. Lisäksi se purkaa ihmisten välisiä jännitteitä ja sujuvoittaa vuorovaikutusta. Nauraminen toimii sekä sosiaalisena “liimana” että “voiteluaineena”.

=================================================================================================================================

Kuukausikokous 13.10.2015 Karjalatalossa, Koivistolaisten kajuutassa

Eero Ahtikari kertoi vaimonsa Seijan kanssa koivistolaisuudesta. Turun Koivistolaiset on perustettu vuonna 1961.

======================================================================================================

Vuosikokous 8.9.2015 Café Voltairessa

Ennen kokousta edellisen kauden presidentti Annikki Horjamon luovutti presidentin käädyt uudelle presidentille, Marja Liski-Suomiselle.
Perinteen mukaisesti Marja Liski-Suominen sytytti kolme kynttilää, yhden nykyisyydelle, yhden menneisyydelle ja yhden tulevaisuudelle.
Stina-Riitta Lintervo ojensi 60-vuotispäiväkukkaset Merja Lehtoselle onnittelulaulumme säestyksellä.

Pariisilaissyntyinen kahvilan omistaja, Jean-Pierre Frigo, kertoi kahvilastaan
Café Voltaire ei olekaan vain kahvila, vaan eräänlainen kulttuuripaikka. Siellä järjestetään ranskan keskusteluryhmiä, kirjallisuusiltoja, ruokakulttuuri-iltoja jne.
Kahvila toimii kauppana, keittiönä, konserttisalina.
Kaupasta löytyy eteläranskalaisia hilloja, monenlaista teetä (vihreää, mustaa, punaista…), etanoita, limonaadeja, pateeta jne.

Vuosikokous eteni esityslistan mukaisesti ja kokouksen välillä nautimme kahvia/teetä ja kahvilan crepsejä valitsemallamme täytteellä (mansikka, vadelma, omena, kvitteni, viikuna, vaahterasiirappi, ruokosokeri, nutella, aprikoosi).