Turku Linna – Toimintahistoriikki vuosilta 2013-2016

Tervetuloa Turun Linnan IW klubin toiminnan historiasivulle

  • vuodet 2013-2014, 2014-2015, 2015-2016

 

 

***********************************************************

 

Kuukausikokoukset 2015-2016

 

Toukokuu

IMG_2090_soffa – kopioPerinteinen toukokuun kevätretki tehtiin Paraisille.  Galleria Art Bankissa taidekeräilijä Ted Wallin johdatti meidät Salvador Dalìn maailmaan ainutlaatuisen Dalìn taidetta ja huonekaluja sisältävän kokoelmansa avulla (kuvia). Sihteeri kokeili huulisoffaa!

 

 

Huhtikuu

IMG_2062-001Kuohuviini-ilta Helenan kotona. BBWines Oy:n viinimestari Päivi Eklund kertoi samppanjasta ja kuohuviineistä osanottajien maistellessa esimerkkijuomia Kirstin hankkimien makupalojen kera. Kiitokset onnistuneen illan järjestämisestä ansaitsivat niin illan emäntä kuin Kirstikin.

 

Maaliskuu

Maaliskuun kokouksen yhteydessä tutustuimme Åbo Akademin Säätiön toimintaan ja sen omistamaan Vartiovuoren Tähtitorniin (muistio); kuvia Tähtitornilta avautuvista maisemista. Samassa tiedostossa myös muutama kuva 12.3. pidettyyn piirikokoukseen osallistuneista klubilaisista.

Helmikuu

Klubin virkailijavaalin lisäksi helmikuun kokouksen ohjelmassa oli japanilaisen teetaiteen esittelyä (muistio, kuvia ja pöytäkirja).

Tammikuu

Klubimme oli IIW -päivän tilaisuuden järjestämisvastuussa ja tällä kertaa kutsuimme mukaan juhlaan Turun klubin lisäksi myös Kaarinan ja Raisio-Naantalin klubit. Kaikkiaan 59 IW-ystävää kokoontui viettämään organisaatiomme 92. syntymäpäivää Svenska Klubbenille. Muistion kokouksesta löydät tästä ja kuvia tunnelmasta täältä.

 

Joulukuu

Joulukuun kokousta vietimme presidentin herkuista notkuvan ruokapöydän ääressä: antipastit, tortellinikeitto, tiramisu. Nam! Toki nautimme myös naapurin lasten musiikkiesityksistä ja keräsimme hyväntekeväisyysvaroja perinteisillä arpajaisilla ja ostamalla emäntämme virkkaamia joulunpunaisia liinoja. Näihin tunnelmiin pääset mukaan tässä.

 

Marraskuu

Marraskuussa tutustuimme Heirol Shopin monipuoliseen keittiövälinetarjontaan Turun Kauppiaskadulla. Taisipa iw-sisarten  avustuksella pukinkonteista löytyä hyviä ja hyödyllisiä tarvikkeita niin koti- kuin ulkomaillakin. Yllätykseksemme liikkeessä on myös runsaasti erilaisia mausteita ja italialaisia elintarvikkeita, joista saimme maistiaisena herkullista risottoa.
Illan päätteeksi testasimme vielä uuden Fazer Cafén kahvileipätarjonnan. Hyvää on!

 

Lokakuu

IMG_2931

 

 

 

 

Lokakuun kuukausikokous pidettiin nukketaiteilija Raija Puontin kotona, satojen nukkien ja niihin liittyvien esineiden keskellä. Muistion kokouksesta löydät tästä ja makupaloja tunnelmasta täältä.

 

 

Syyskuu

Syyskuun vuosi- ja kuukausikokouksen esitelmöitsijänä oli Tyks:n Lasten ja nuorten klinikan toimialajohtaja, ylilääkäri Jussi Mertsola. Hänen esityksensä oli mielenkiintoinen ja koskettava, koska lasten ja nuorten hyvinvointi on jokaisen sydämen asia. Oheisena kokouksen sihteerin Annen tiivistelmä kuullusta esityksestä (vuosikokousptk).

 

Elokuu

Presidenttimme Kirsti tarjoili erinomaista ruokaa ja juomaa Nummen saunalla iw-syksyn alkajaisiksi 19.8.2015. Sauna ja höyrysaunakin testattiin ja hyviksi havaittiin.
Saunasta palatessaan sihteeri löysi postilaatikostaan IIW presidentti Charlotten  kiitoksen saamastaan luottamuksesta toimia maailmanpresidenttinä ainutlaatuisessa organisaatiossamme. Tervehdys sisältää vuoden teeman valinnan perustelut.

Klubin toimintakertomus 2014-2015 avautuu tästä.

 

**********************************************


Kuukausikokoukset 2014-2015

Toukokuu

Klubin kevätretkellä Vilkkimäen meijerin yrityksiin tutustui iloinen iw-sisarten joukko.

Huhtikuu

Huhtikuun kokouksessa tietokirjailija Tuulikki Pekkalainen kertoi lasten kohtalosta Suomen sisällissodassa 1918. Tilaisuuteen osallistuneiden iw-sisarten mukaan aihe oli puhutteleva, jopa rankka.

Maaliskuu

Maaliskuun liikunnallisen kokouksen muistion laati klubin presidentti sihteerin ollessa estynyt osallistumasta kokoukseen.

Helmikuu

Helmikuun yhdistetyssä vaali- ja kuukausikokouksessa tutustuimme monipuolisiin hius- ja kauneusalan palveluihin DESIGN By-liikkeessä. Muistion löydät täältä ja vaalikokouksen pöytäkirjan tästä.

Tammikuu 2015

Turkulaiseen tapaan yhdessä vietettyä Kansainvälistä Innerwheelpäivää juhlistamaan oli Turun iw-klubi kutsunut toimittaja ja kirjailija Eija Wagerin kertomaan kokemuksistaan Italiassa, kts. blogi piirin ajankohtaisissa.

Joulukuu

IW joulujuhla 17.12.2014 5 – kopio-001

 

 

 

 

Joulukuun tapaaminen presidentin luona keräsi perinteiseen tapaan runsaan sisarjoukon vaihtamaan joulunaluskuulumisia ja nauttimaan presidentin ”aputontun” maukkaasta inkiväärisestä kanakeitosta. Virallisten asioiden muistion löydät täältä.

Marraskuu

Marraskuun kokouksen muistio avautuu tästä. Kenkien ja laukkujen ihastelu Divas-kenkäkaupassa lievitti marraskuista ankeutta (kts. blogi Turun Linnan ”Tuhkimot” piirimme ajankohtaissivuilta).

 

Syyskuu

Syyskuun kokouksessa saimme tutustua Rotaryn ystävyysvaihtotoimintaan (Rotary Friendship Exchange), kun iw-sisaremme Anne kertoi kuvien kera 1410-piiriläisten ystävyysmatkasta Intiaan. (muistio, vuosikokouksen ptk)

 

Elokuu 2014

Elokuussa vietimme iloisen illan presidenttimme Tarjan kotona. (kuvia)

 

Klubin toimintakertomus 2013-2014 on nyt saatavilla, kunhan klikkaat sitä!

 

*******************************************


Kuukausikokoukset 2013-2014

Toukokuu

Toukokuussa teimme kevätretken Lietoon ja tutustuimme Liedon Kukka ja Puutarhan kesäkukka-, vihannes- ja yrttivalikoimiin.

 

Huhtikuu

Kirjallisuusillassa keskustelimme Leena Parkkisen teoksesta ’Galtbystä länteen’.

 

Maaliskuu

Maaliskuun klubikokous pidettiin ns. sisariltana ilman ulkopuolista ohjelmaa. Kukin osanottaja sai vuorollaan esiintymisaikaa kertoakseen itsestään toisille! Olipa joukossa pari ”ainoaa lasta”, jotka näin pääsivät sisaruspiiriin. Lisäksi piiripuheenjohtaja kertoi ajankohtaiset kuulumiset kevätpiirikokouksesta ollessaan virallisella klubivierailulla. (muistio)

Klubi on evakossa perinteisen kokouspaikan remontin takia. Maaliskuun kokouskin pidettiin Enkeliravintolassa (kuvia).

 

Helmikuu

Klubin vaalikokous pidettiin 19.2.2014 Enkeliravintolassa. (pöytäkirja)

 

Tammikuu

Kansainvälistä IW-päivää 10.1.2014 juhlistimme perinteiseen tapaan yhdessä Turku-Åbo -klubin sisarten kanssa nauttien kulttuurista ja toistemme seurasta. Saimme tutustua oppaan johdolla sekä vanhaan Turkuun että moderniin taiteeseen Aboa Vetus & Ars Nova -museossa. Klubien keskinäistä ystävyyttä IW-hengessä lujitimme museokierroksen jälkeen Ravintola Teinissä, jossa nostimme maljan 90-vuotiaalle Inner Wheel -järjestöllemme.

Turkulaiset IW-klubit ovat viettäneet IIW-päivää yhdessä vuodesta 1991 lähtien. Tilaisuuksia on järjestetty vuorotellen 22 kertaa tammikuun 10. päivän tienoilla, mikäli Turun Linnan IW-klubin arkistoon voi luottaa. Tilaisuuksista kaksi on ollut avoimia intercitykokouksia, muuten on kokoonnuttu sisarpiirissä.

 

Joulukuu

Perinteistä joulutapaamista klubin presidentin luona vietettiin sisarellisissa tunnelmissa (kuvia). (muistio)

 

Marraskuu

Inner Wheeliä ja omaa klubia koskevien asioiden lisäksi saimme tietoa elämäntaitovalmennuksesta, sen valmennettavaa tukevasta otteesta ja tavoitteista ohjata valmennettava parempaan elämänsä hallintaan.(muistio)

 

Lokakuu

Lokakuussa tutustuimme Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän diakoniatyöhön. Kokouksen teema liittyi edellisen kauden hyväntekeväisyyslahjoitukseemme. (muistio)

 

Syyskuu

Syyskuun kokouksessamme saimme tutustua’Pidä Saaristo Siistinä ry:n’ toimintaan vesilläliikkujien parissa ja yhdistyksen ympäristökasvatustyöhön. (muistio)

 

Elokuu

Klubimme haki pontta kauden 2013-2014 IW-toimintaan Naantalin Metsä-Venlasta. Saimme nauttia uskomattoman lämpimästä loppukesän illasta eikä merivesikään tuntunut liian kylmältä. (muistio)

 

Klubin toimintakertomus v. 2012-2013 on täällä.