Raisio-Naantalin IW klubi oli perinteisen yhteistilaisuuden järjestämisvuorossa ja klubi olikin saanut Inner Wheel ystävät joukolla liikkeelle. Lähes 80 sisarta kuudesta klubista osallistui perinteiseen Kansainvälisen IW päivän tilaisuuteen, jota tosin vietettiin jo ennakkoon 8.1.2019, kun oikea päivä on 10.1. Kolmannen kerran järjestettyyn ”laajennettuun tapaamiseen” osallistui sisaria myös Salon ja Rauman klubeista lähiklubien Kaarinan, Turun ja Turun Linnan sekä emäntäklubin lisäksi.
Raisio-Naantalin klubin presidentti Nina toivotti osallistujat sydämellisesti tervetulleiksi ja sytytti ystävyyden kynttilän. Past Board Director Pirkko kertasi lyhyesti Inner Wheel järjestön historiaa sen perustamisesta v. 1924 lähtien ja leviämistä Englannista maailmanlaajuiseksi organisaatioksi, jossa tällä hetkellä on noin 108000 jäsentä 3979 klubissa 104 maassa.
Pirkko oli löytänyt vanhasta koulutuskansiosta (v. 1999!) rouva Joseen Duncanin muistelman, jossa hän kertoi Liverpoolissa jo v. 1916 alkaneesta toiminnasta rotarien puolisoiden keskuudessa ja siellä perustetusta Service-klubista. Se oli saanut nimensä rotareilta lainatusta motosta ”service above self”. Rouva Duncan päätti muistelunsa vakuutukseen, ”että olimme hyvin onnellinen klubi ja keräsimme tuhansia puntia hyväntekeväisyyteen”. Tähän viitaten Pirkko toivoi nykyistenkin IW klubien olevan toiminnassaan ”onnellisia klubeja”.
Piirin puheenjohtaja Helena toi tilaisuuteen piirin terveiset ja muistutti maaliskuisesta piirikokouksesta ja avoinna olevista piirivirkailijoiden tehtävistä tulevalle kaudelle 2019-2020.
Jokaiselle klubille oli varattu mahdollisuus kertoa omasta toiminnastaan ja palveluprojekteistaan. Todella monipuolinen kattaus vierailukohteita, kiinnostavia esitelmiä ja avustuskohteita meille esiteltiinkin. Jos Service-klubi kunnostautui hyväntekeväisyydessä, niin samoin tekevät nykyiset IW klubit. Po. tilaisuuden arpajaiset järjestettiin Hope ry:n toiminnan tukemiseksi.
Raumalainen kirjailija ja lehtori Marja Tanhuanpää esitteli ”Kevätkauden ruokakulttuuria: laskiaisen hernekeitosta punaiseen pääsiäismunaan”. Esitelmä perustui hänen kirjaansa ”Taivaallista mannaa”, joka esittelee ruokaperinnettä kristillisessä kulttuurissa. Se on kirja ruoasta, ruokahistoriasta ja tarinoista sekä uskonnollisista rituaaleista ja symboleista arkipäiväistenkin ruokalajien takana. Monella eurooppalaisella leivonnaisella ja ruoalla on värikäs ja kiehtova tarina, joka pohjautuu raamatunkertomuksiin ja kristillisiin legendoihin. Laskiaisena kannattaa syödä rasvaista ja tuhtia papusoppaa, jotta jaksaa paastota pääsiäiseen.
Pirkko
Piirin 141 viestintävastaava