Inner Wheel tilaisuus Turussa 8.1.2020

Inner Wheel -järjestöä juhlittiin Turussa mukaansatempaavasta esitelmästä ja maukkaasta illallisesta nauttien. Ravintola Juliniassa vietettyyn tilaisuuteen osallistui kaikkiaan 78 innerwheel-sisarta Kaarinan, Raisio-Naantalin, Rauman, Salon ja Turun klubista sekä järjestävästä Turku-Linnan klubista. Vilkas keskustelu pöydissä ja runsas osanottajamäärä osoittivat vahvan Inner Wheel -yhteisöllisyyden merkityksen.

Tilaisuuden aluksi Turku-Linnan klubin presidentti Liisa lausui läsnäolijat tervetulleiksi, minkä jälkeen nostettiin malja Inner Wheelille ja IW-ystävyydelle.

Kirjailija ja tutkija Anna Kortelaisen aiheena olivat perhevalokuvat ja valokuva-albumit. Ne ovat todellisia kansallisaarteita kertoessaan tositarinoita elämästä. Valokuvat ovat elävöittäneet Kortelaisen kirjoittamia elämänkertoja ja tukeneet usein yllättävällä tavalla tulkintaa kohdehenkilön elämänvaiheista ja ratkaisuista. Omasta perhealbumistaan hän nosti esiin piippua polttelevasta ja lehteä lukevasta isoisästään kuvan, joka paljasti salaisuuden: isoisä oli kirjoittanut novelleja Tulenkantajat-lehteen (https://yle.fi/aihe/artikkeli/2019/07/27/taidehistorioitsija-anna-kortelainen-ei-hylata-enaa-ketaan ). Muita esimerkkejä valokuvien kiehtovuudesta löytyi runoilija L. Onervan ja taiteilija Antti Niemisen jäämistöistä.

Illan kuluessa kuultiin myös klubien presidenttien tai edustajien kertovan lyhyesti klubien toiminnasta. Board Director Marja toi terveiset Boardin alkusyksyn kokouksesta Englannista. Piirin puheenjohtaja Kaarina kannusti jäsenhankintaan ja toi esille ajatuksen mahdollisen ”nuorten klubin” perustamisesta jatkaen PBD Hannele Karhusen Suomen Rallyssa esittämää ideaa. Tällainen klubi voisi olla epämuodollisempi kuin perinteiset IW-klubit.

Ilta päättyi perinteisiin arpajaisiin, joilla kerättiin avustusvaroja järjestävälle klubille. Avustuskohteet on yleensä valittu paikallisten lasten ja nuorten tai vanhusten hyväksi työtä tekevien järjestöjen piiristä.


Kts. myös Turku-Linnan klubin sihteerin Merjan muistio IIW -tapaamisesta klubin Toiminta-sivulla https://d141.innerwheel.fi/iw-klubit/iw-turku-linna/turku-linna-toiminta/turku-linna-toiminta-2013-2016/