Kaarinan Inner Wheel -sisaret tutustuivat 8.12.2015 Sibeliuksen syntymän 150-vuotispäivänä Sibeliusmuseossa pidettyyn ’Sydämellisesti sinun’ -näyttelyyn.
Musiikkitieteitä opiskellut Aatu Pyy piti todella mielenkiintoisen esitelmän Sibeliusmuseosta, jonka on suunnitellut arkkitehti Woldemar Baeckman ja tietysti itse Jean Sibeliuksesta.
Näyttely esittelee Jean Sibeliuksen yhteyksiä Turkuun ja Åbo Akademiin. Kuljemme hänen Turussa asuneen ja toimineen setänsä Pehr Sibeliuksen ja laulajatar Ida Ekmanin kautta professori Otto Anderssonin tutkimustyöhön ja säveltäjän ihailuun. Näyttelyssä valotetaan Jean Sibeliuksen monitahoisia suhteita Turkuun ja sen kulttuurielämään.
Sibelius-museossa on laaja kokoelma Jean Sibeliukseen liittyvää materiaalia. Kokoelman perustana on Sibeliuksen ystävän, vapaaherra Axel Carpelanin, Åbo Akademille testamenttaama materiaali, joka sijoitettiin museoon 1930-luvun alussa. Kokoelmiin hankittiin myös kirjailija Adolf Paulin omistuksessa olleet Sibeliuksen käsikirjoitukset.
Sibelius-kokoelmaan kuuluu nykyään useita nuottikäsikirjoituksia ja muuta ainutlaatuista käsinkirjoitettua materiaalia, noin 3000 nuottijulkaisua, konserttiohjelmia, koti- ja ulkomaisia lehtileikkeitä sekä artikkeleita.
Johan Julius Christian ”Jean” Sibelius (8.joulukuuta 1865 Hämeenlinna – 20.syyskuuta 1957 Ainola, Järvenpää) oli suomalainen myöhäisromantiikan taidemusiikin säveltäjä. Hänen kansallisromanttinen musiikkinsa oli tärkeässä osassa Suomen kansallisen identiteetin muodostumisessa. Sibelius on kansainvälisesti tunnetuin ja esitetyin suomalainen säveltäjä. Sinfonioiden ja sinfonisten runojen luojana Sibelius oli 1900-luvun merkittävimpiä.
Sibeliuksen keskeisimmät teokset ovat hänen seitsemän sinfoniaansa. Sinfonioiden lisäksi hänen tunnetuimmat teoksensa ovat viulukonsertto sekä orkesteriteokset Finlandia, Karelia-sarja, Tuonelan joutsen (osa Lemminkäis-sarjaa) ja Valsetriste.