Puheenjohtaja Eija Piispan kirje

Kurkotetaan korkealle, tehdään ihmeitä

Tervehdys kaikille piirin 141 klubeille ja jäsenille!

Olemme saaneet nauttia hienosta Suomen kesästä ja nyt on taas aika uuden Inner Wheel kauden. Parina edellisenä kautena tapaamisia on pystytty järjestämään koronan keskellä niin vähän, että tällä hetkellä tuntuu todella hienolta, kun voimme taas suunnitella klubien kokouksia ja piirin yhteisiä kokouksia. Toivottavasti suunnitellut tapaamiset pysytään toteuttamaan – on niin ihana nähdä IW sisaria kasvokkain. Joitain kokouksia on jo järjestettykin; piirin hallitus kokoontui 31.8. ja Kansallinen Neuvosto 13.8. ja tietysti klubien hallitukset suunnittelevat tulevaa kautta.

Kesän aikana oli mahdollista seurata IIW:n presidentin vaihtoseremonia suorana lähetyksenä, ja tapahtuma on edelleenkin mahdollista katsoa YouTubesta (linkki: IIW Presidentin vaihtoseremonia ,huom. varsinainen ohjelma alkaa noin puoli tuntia videon alkua myöhemmin). Uusi toimikautensa aloittanut IIW Presidentti Zenaida Farcon on Filippiineiltä ja vuoden teemaksi hän on nostanut ’Work Wonders’, jonka Suomen Kansallinen Neuvosto on suomentanut muotoon ’Kurkotetaan korkealla, tehdään ihmeitä’.  Zenaidan keskeinen viesti on luoda järjestöön innostusta, luottamusta ja uskoa. Asettamalla korkeat tavoitteet ja tekemällä työtä paremmin, voidaan tehdä ihmeitä valoisamman ja voimakkaamman huomisen puolesta.

Verkkosivujen uudistustyö on valmistunut ja viestintävastaavat ylläpitävät sivuja. Piirin sivulta löytyy kohta ajankohtaista, jonne päivitetään aina uusimmat piiritason tapahtumat ja tiedot. Klubit -otsikon alta löytyy kaikille nähtävissä olevaa tietoa. Jäsenille tarkoitettu tieto on nyt osion ’Jäsenille’ alla. Aiemmin tämä osio oli nimellä ’Arkku’. Salasanoja ei ole muutettu. Myös kansainvälisiltä IIW sivuilta (linkki: International Inner Wheel) löytyy mielenkiintoisia tietoa järjestömme toiminnasta. Maailmanlaajuisestihan meitä on noin sadassa maassa, yli 4200 klubia ja yli 120 000 jäsentä. Tämä naisjoukko pystyy tosiaan tekemään ihmeitä. Me IW sisaret elämme maailmanlaajuisesti hyvin erilaisissa oloissa; mahdollisuudet ja tarve esim. avuastustyön tekemiseen on hyvin erilaista. Suomessa tuemme avustuksilla avun tarpeessa olevia paikallisten järjestöjen kautta. Kansallisen Neuvoston (ei velvoittava) suositus tämän kauden avustuskohteeksi on Perhehoitoliitto ry (huostaanotetut lapset).

Syyspiirikokous on lauantaina 15.10. klo 10 Kaarinassa. Klo 9.30 alkaen on tarjolla aamukahvit, ja kokouksen aloitamme klo 10.

Kokouksen lisäksi ohjelmassa on Runoteatteriesitys ’Tervetuloa Talkkunajuhlaan’. Toinen esiintyjistä on Kaarinan yksi Kaarinan klubin perustajäsenistä, Tuula Walden.                                                                                                         

Kevään piirikokous on lauantaina 11.3.2023 klo 10 Kaarinassa Kaarinatalolla. Myös kevään piirikokoukseen saamme hieno esityksen, nukketeatteritaiteilija Timo Väntsi esittää teoksensa ’Kysymyksiä Karjalasta’. (linkki: Kysymyksiä Karjalasta – Timo Väntsi (timovantsi.fi))

Lämpimästi tervetuloa piirikokouksiin!

Avustukset: Kevään piirikokous päätti lahjoittaa 500 euroa Turun ensi- ja turvakotiyhdistys ry:lle ja Porin ensi- ja turvakotiyhdistys ry:lle, yhteensä 1000 e. Kuluvan kauden piirille maksettavasta jäsenmaksusta lahjoitetaan 2 e / jäsen Ukrainan auttamiseksi Suomen Punaisen Ristin kautta.

Klubien hallituksille:                                                                                                                                             
Nyt on aika päivittää nettisivut. Vaikka Arkussa on vain jäsenten sähköpostiosoitteet, on klubilla oltava jossain parhaaksi katsomassaan paikassa myös jäsenten osoitteet ja puhelinnumerot. Sivuille laitetaan myös kuluvan kauden ohjelma.                                                                                                                                                                                     
Jäsenmäärän tarkistus, sillä sen mukaan maksetaan piirille jäsenmaksu 15.10. mennessä.                             
15.5. mennessä klubi tiedottaa piirille antamistaan avustuksista, myös aineettomista                              

Klubivierailuille piirin puheenjohtaja tulee sopimusten mukaan.

Hyvää alkanutta IW- kautta, osallistutaan kaikki innokkaasti toimintaan, tavataan toisiamme ja nautitaan yhdessä tekemisestä.

Eija Piispa  piiri 141 puheenjohtaja

iwf.d141@gmail.com